sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Nuttu kirjalle




En voinut vastustaa Moda-lehdessä 6/2012 ollutta kirjankannen ohjetta.

Langaksi löytyi jotain ikivanhaa "Jokasään lankaa", joka oli koostumukseltaan (m/100g, tiheys) täsmälleen Modan ohjeen mukaista. Värikin oli kaunis. 
Höyryttäminen olisi ehkä paikallaan, tulisi vähän ryhdikkäämpi. Sisällä on nyt pienehkö pokkari, isompikin sinne mahtuisi.

Kirja on kaunis, nukkemalleja on todella paljon. Itse en ainakaan vielä aio niitä toteuttaa vaikka idea onkin hyvä ja nuket aivan mainion näköisiä hienoinen kirjoneulevaatteineen.

Onni potkaisi minua viime viikolla kirja-arvonnan muodossa. Olin käynyt FB:ssa tykkäämässä Arnen & Carloksen sivusta, tykkääjien kesken arvottiin sitten viisi uutuuskirjaa Neulotut nuket.


tiistai 18. syyskuuta 2012

Pitihän se Wingspan kokeilla


Sitä kun on tällainen yllytyshullu, niin Aulin tarvitsi vain mainita tällainen Wingspan-huivi, kun jo piti Ravelrysta etsiä ohje. Sivulla olevan ensimmäisen punaisen huivin kohdalta löytyy ohje myös suomeksi.

Langaksi löytyi Novitan Polku, väri Porkkana. Kuva ei tee värille ihan oikeutta. Lankaa kului 80 g, eli kahden kerän hankinta oli turhaa, pitää katsoa mitä ohjeita Novitalla on tälle langalle tarjolla.

Huivi menee kaulanlämmittimenä, vielä kun siinä olisi joku solki pitämässä kiinni. Mitta on sellainen, että menee kerran kaulan ympäri ja olkapäille asti päällekkäin. Aloitussilmukoita on 90, "siirto" 16 s.

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Historiaa ja rikostutkintaa

Oman "lukujärjestykseni" mukaan vuorossa oli Kaari Utrion Familia-sarjan kolmas osa Usko ja perinteet - Varhainen uusi aika 1500-1600-luvut. Aikaisempien osien tapaan kirja tarjosi historiaa tavallisen ihmisen näkökulmasta, mielenkiintoisimpia ovat tarinat ihmisistä joiden vaiheet on aikoinaan tarkasti dokumentoitu.

Camilla Läckbergin uutta kirjaa ehdin jo odotella, varsinkin kun sitä hehkutettiin hänen parhaimmakseen. Liekö syynä olleet liian suuret odotukset, mutta Majakanvartija oli jonkin verran pettymys. Tarinan edetessä uutta ilmeni kovin vähän, vasta viimeisillä 50 sivulla tapahtui jotain. Ilmeisesti yllätyksesti tarkoitetut asiat selvisivät lukijalle jo paljon ennen varsinaista paljastusta. 

maanantai 3. syyskuuta 2012

Mummomeininkiä


Kun ihmisellä on keinutuoli, pitää olla myös matto sen alle, tottakai. 

Minulle oli jäänyt kaksi kiloa Kauhavan Kangas-Aitan Lilli-ontelokudetta, ja ensimmäinen idea oli tehdä pyöreä Marjukka Tyrväisen suunnittelma Marketta-matto. No, siitä tulikin ihme kraaterimatto kuten kuvasta näkyy. En tykännyt!

Lisäksi kude loppui kesken pari kierrosta ennen loppua, joten purkasin tämän ja tein Silja Palviaisen Helminauha-maton. Sillä erotuksella, että kuviokertoja on vain kaksi ja päihin lisäsin nuo reunukset.



Keinussa on "luonnos" keinutuolinmatoksi eli ensimmäinen kokeilu afrikankukasta. On se kyllä ihan nätti, täytyy kehitellä vielä ideaa ja värejä. Ennen sitä olisi myös tehtävä valmiiksi ainakin yksi virkattu jakku, josta ei edes vielä kovin paljon ole valmiina. Se on samaa punaista kuin tämä ruusu.

Kahden maton virkkaaminen neljässä päivässä 8 ja 10 numeron koukuilla tuntuu sen verran käsissä ja koko kropassa, että nyt on ihan mielenkiintoista kokeilla miltä numero 2 koukku ja ohut puuvillalanka tuntuukaan.





Tällä kuvalla ei varsinaisesti ole mitään funktiota, mutta eipä meinaa tänne bloggeriin edes asettua. Kuvien tuominen samoille paikoille kuin ne olivat Vuodatuksessa ei ole ihan ongelmatonta. Huoh.