tiistai 9. toukokuuta 2017

Antoisia tietokirjoja ja valmis matto


Florence Williams: Metsän parantava voima 
Haafner Linssen: Virkatut mandalat

Harvoin olen lukenut yhtä mielenkiintoista ja hyvin kirjoitettua tietokirjaa kuin tämä Metsän parantava voima. Jo kansi tuntui antavan energiaa tähän lumiseen toukokuuhun! Amerikkalainen toimittaja on kerännyt kirjaan tutkimuksia paitsi Yhdysvalloista, myös ympäri maailmaa, mm. Suomesta. Melkoisen yhtäpitävästi tutkimukset osoittavat, että oleskelu luonnossa ja erityisesti metsässä tekee ihmiselle hyvää jo hyvinkin lyhyessä ajassa. Suomalaisen tutkimuksen mukaan viisi tuntia kuukaudessa riittää hyvän olon tuottamiseen -  melko lyhyt aika kuitenkin, kun täällä sentään eletään keskellä metsiä. Myös Japanissa ja Etelä-Koreassa ollaan tutkittu asiaa paljon ja siellä järjestetään erityisiä luontoretkiä parantamistarkoituksessa. Tervehdyttäviä vaikutuksia on havaittu fyysisesti mm. verenpaineeseen ja sykkeeseen sekä henkisesti mm. muistiin, keskittymiskykyyn, oppimiseen ja luovuuteen. Meillä on käytettävissämme ilmainen mahdollisuus helppoon terapiaan - menkäämme siis metsään!

Kirja virkatuista mandaloista on kaunis ja houkutteleva mutta kerrankin ymmärsin olla innostumatta liikaa, niin että tällä kertaa en rynnännyt kaivamaan lankavarastoja aloittaakseni jälleen uutta työtä. Tosin jollekin mandalalle tulin jo miettineeksi sopivat langat ja aloin haaveilla pienistä pyörylöistä tehdystä värikkäästä verhosta. Ehkäpä jotain muuta valmiiksi kuitenkin ennen sitä. 


Teen käsitöitä koko ajan, mutta jostain kumman syystä valmista ei tule tänne esiteltäväksi! 13 paria vauvasukkia odottaa päättelemistä koska keräys loppui kesken, villatakki on vaiheessa koska aloin tehdä Niinalle tupaantuliaisiksi mattoja. Niistä sentään ensimmäinen, vessan matto, on nyt valmis!

Maton koko on 75 x 80 cm ja se on virkattu nro 12 koukulla Lankavan Esteri-kuteesta. Myös malli on Lankavalta. Kudetta meni 1771 g, mikä oli selvästi vähemmän kuin olin laskenut.
Toinen matto on myös jo melko pitkällä, siitä tulee jotain tällaista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti